Aligning
ambitions

Onze Diensten

Bent u op zoek naar een ambitieuze professional die het verschil gaat maken binnen uw organisatie? Wilt u laten onderzoeken of uw team de juiste competenties bezit om de ontwikkelde strategie uit te voeren? Bij deze en andere vraagstukken is YESS International Consultants al meer dan 25 jaar de juiste partner.

Lees meer >

Onze Expertise

YESS is actief binnen vele dynamische markten en functiegebieden. Onze consultants hebben zelf jarenlang management- en consultancyposities vervuld. Hierdoor beschikken ze over een uitgebreid netwerk en begrijpen ze wat de uitdagingen en verwachtingen zijn binnen uw organisatie en sector.

Lees meer >

Uw Carrière

YESS ondersteunt toonaangevende organisaties bij het identificeren van ondernemende, hoogopgeleide en ambitieuze kandidaten. Wanneer u op zoek bent naar een uitdagende functie waarbinnen u zich zowel professioneel als persoonlijk kunt ontwikkelen, kunt u hier uw cv uploaden of de vacante functies bekijken.

Lees meer >

Onze Diensten

Executive Search

Executive Search Amsterdam

Ons trackrecord in executive search toont aan dat YESS International Consultants hier al meer dan 25 jaar de juiste partner voor is. YESS is actief binnen vele dynamische markten en functiegebieden.

Kenmerkend voor ons zoekproces is de transparante en gestructureerde aanpak. Daarbij staat onze kennis van de ontwikkelingen binnen uw organisatie en bedrijfstak centraal. Door de professionele betrokkenheid en onze aandacht voor persoonlijke vaardigheden wordt de ideale kandidaat snel geïdentificeerd.

Mensen maken altijd het cruciale verschil binnen een organisatie. Zij zijn degenen die de doelstellingen definiëren en behalen, nieuwe strategieën ontwikkelen en professionaliseringsslagen doorvoeren. De meest duurzame succesfactor binnen een organisatie is dan ook het nemen van een gefundeerde beslissing over nieuwe professionals, managers en directieleden.

YESS Executive Search

De strategie van YESS consultants is gebaseerd op hun kennis van de betreffende industrie en functie, alsmede hun jarenlange ervaring binnen executive search. Onze executive search associates werken  nauw samen met de consultants, waarbij ze continu de loopbaanstappen van ambitieuze professionals en potentiële senior managers binnen uiteenlopende bedrijfssectoren en functiegebieden in kaart brengen.

Onze consultants hebben zelf jarenlang management- en consultancyposities vervuld. Hierdoor beschikken ze over een uitgebreid netwerk en begrijpen ze wat de uitdagingen en verwachtingen zijn binnen uw bedrijf. In samenwerking met onze research associates leggen ze een verbinding tussen getalenteerde kandidaten en de sleutelposities binnen uw organisatie.

YESS is gelieerd aan het wereldwijde netwerk van Egon Zehnder.

 

De YESS aanpak

De kerncompetenties waar de YESS-kandidaat in uitblinkt:

 • Strategisch denken
 • Resultaatgerichtheid
 • Leiderschap & change management
 • Teamwork

Ontdek de nieuwste artikelen & interviews op #YESSNEWSS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief #YESSNEWSS

Executive Assessment

Een optimaal functionerend management team is cruciaal om als organisatie te excelleren en te anticiperen op de veranderingen in de markt. Hiervoor heeft u best in class spelers nodig die elkaar aanvullen en die goed op elkaar zijn ingespeeld.

YESS ondersteunt u bij deze optimalisering van het management team. We hebben een gespecialiseerde kijk op talentontwikkeling en een brede kennis van management skills. Met een executive assessment op individueel-, team- en/of organisatieniveau worden de kwaliteiten die u in huis heeft in kaart gebracht. Deze benchmarken we ten opzichte van uw mogelijke concurrenten. Zo maken we inzichtelijk welke competenties er nodig zijn om toekomstige doelstellingen te halen.

Iedere organisatie beschikt over unieke ambities en mogelijkheden. Daarom wordt er bij elke executive assessment bekeken welke instrumenten het breedste inzicht verschaffen. Voorbeelden hiervan zijn een personal assessment, capaciteitentest, 360 graden analyse en/of referentie-interviews. Zo duiden we de geschiktheid en het ontwikkelpotentieel van een individuele kandidaat of volledig management team. Hierdoor bent u in staat een optimaal team samen te stellen of uw huidige team talentgericht te ontwikkelen.

Is een executive assessment iets voor uw organisatie?

 • U staat op het punt een kandidaat aan te nemen en wilt een second opinion
 • U wilt onderzoeken of uw team de juiste competenties bezit om de gewenste strategie uit te voeren
 • U wilt een interne kandidaat promoveren, maar twijfelt of hij/zij over de juiste kwaliteiten beschikt
 • U heeft drie goede Sales Directors en wilt weten wie u het beste kunt selecteren voor een positie in het buitenland

Leadership Development

Team Coaching

Een externe coach van YESS biedt uitkomst wanneer uw organisatie niet optimaal functioneert of de interactie binnen het team niet soepel verloopt. We maken de individuele competenties van teamleden inzichtelijk met behulp van team coaching. Onze consultants helpen de samenwerking binnen uw organisatie te stroomlijnen en laten zien welke manieren van motiveren en feedback geven het meest effectief zijn. YESS ondersteunt u bij het definiëren en uitdragen van professionele normen en waarden en bij het creëren van een gezamenlijke toekomstvisie. Het YESS team coaching-traject is tailor made en wordt samengesteld aan de hand van uw doelstellingen.

 

YESS2Success

Persoonlijke en professionele ontwikkeling spelen een essentiële rol bij het aantrekken en vasthouden van ambitieuze jonge professionals. De nieuwe generatie leiders wil continu excelleren en heeft behoefte aan structurele feedback. Het is belangrijk dat deze ontwikkeling aansluit bij zowel hun wensen als bij de strategie van uw organisatie.

Het YESS2Success programma is een individueel traject. We ontwikkelen de vaardigheden en competenties aan de hand van opleiding, persoonlijke coaching en intervisie. Onze coaches zetten in op persoonlijk leiderschap. Hierdoor kunnen jonge professionals zich sneller ontplooien en kan hun potentieel ten volle worden benut. De individuele leerdoelen en resultaten worden door een intensieve samenwerking geborgd in uw organisatie.

Naast het open YESS2Success programma biedt YESS ook op maat gemaakte incompany-trajecten aan.

 

YESS on the Move

Het YESS on the Move programma richt zich op professionals die een carrièreswitch willen maken of onvrijwillig van werkgever moeten veranderen. We werken zowel samen met particulieren als met bedrijven die een reorganisatie doormaken. Onze coaches helpen bij het opstellen van een development plan. Hierbij worden de competenties, persoonlijkheid, drijfveren en ambities van de professional, alsmede het arbeidsmarktperspectief kritisch bekeken en getoetst. YESS biedt vervolgens ondersteuning bij het benaderen van de markt, het leggen van contacten en het doorlopen van sollicitatieprocedures.

Onze consultants zijn gecertificeerde loopbaancoaches. We zijn goed op de hoogte van de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers door ons brede inzicht in het bedrijfsleven. Zo achterhalen we welke groeimogelijkheden het beste passen bij de competenties en voorkeuren van de professional.

Wat levert het YESS2Success programma op?

Een bewuste en kritische professional die:

 • Meer bijdraagt aan uw organisatie
 • Een frisse blik met nieuwe ideeën en benaderingen inbrengt
 • Weet wat zijn/haar talenten, ontwikkelpunten en ambities zijn

Een organisatie die:

 • Haar lerend vermogen vergroot
 • Een aantrekkelijke werkgever voor ambitieuze professionals is
 • Meer diversiteit ervaart

Onze Expertise

Middelgrote bedrijven

Een duidelijke langetermijnstrategie is van groot belang. Dit geldt zowel voor familie- en beursgenoteerde bedrijven als voor organisaties met een partnershipstructuur. YESS beschikt over een uitgebreid netwerk van professionals in dit type bedrijven. Deze professionals beschikken over de juiste competenties om een succesvolle langetermijnstrategie op te zetten en uit te voeren. Onze consultants begrijpen als geen ander de veranderende dynamieken en specifieke cultuur die middelgrote organisaties kenmerken. YESS ondersteunt u bij het identificeren van best in class kandidaten en het evalueren en optimaliseren van uw directieteam en de laag daaronder.

YESS werkt regelmatig voor:

 • Familiebedrijven
 • Midcaps
 • Partnershiporganisaties
 • Private Equity Owned
 • Directeur Groot Aandeelhouders

Private Equity Owned

YESS helpt u bij het selecteren van ondernemende directieleden en de invulling van sleutelposities wanneer u investeert in een nieuwe bedrijf of wanneer uw organisatie wordt overgenomen door Private Equity. Wij ondersteunen bij de ontwikkeling van een strategisch team. Zo kan uw organisatie gefundeerde beslissingen over het herstructureringsproces nemen die het groeipotentieel ten goede komen. Onze consultants begrijpen dat de samenwerking tussen het portfoliobedrijf en de Private Equity firma cruciaal is voor een succesvolle buy & build strategie.

De kenmerken van een portfoliobedrijf

 • De wens tot snelle verandering en/of groei
 • Een professionele en hands-on aandeelhouder
 • Vaak een nieuw samengesteld directieteam
 • Direct zichtbare resultaten

Multinationals

Multinational companies zijn een belangrijke kweekvijver van talent. Zij trekken de beste professionals aan en hebben veel aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Nederland heeft relatief veel (regionale) hoofdkantoren van multinationals en YESS werkt regelmatig voor deze organisaties. Hierbij richten onze consultants zich voornamelijk op management rollen binnen stafafdelingen, zoals Finance, Risk & Control, Tax & Treasury, Investor Relations, HR, Legal, Compensation & Benefits, Corporate Development, Digital en Consumer Insights.

Werken bij een multinational biedt u:

 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden
 • Mogelijkheid om specialisaties sterk te verdiepen
 • Hoge professionaliteit
 • Internationale omgeving

Scale-up

Uw startup heeft een succesvol business model ontwikkeld en uitgebouwd. Dit brengt een aantal cruciale vervolgstappen met zich mee: de opbouw en professionalisering van het management team, de optimalisering van de bedrijfsprocessen en de acceleratie van winstgevende groei. YESS draagt zorg voor deze scale-up middels een combinatie van executive search en leadership development. Op deze manier kunt u enerzijds ondernemende kandidaten voor sleutelposities aantrekken en anderzijds uw huidige team talentgericht ontwikkelen. Samen zullen zij het verschil gaan maken.

Van startup naar scale-up

 • Snelle groei
 • Internationalisering
 • Professionalisering
 • Nieuwe aandeelhouders

Functiegebieden

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende General Strategy functies succesvol ingevuld:

Managing Director in de hospitality branche, CEO bij een fieldmarketing bedrijf, Director Global Business Development bij een internationaal A-merk, Country Manager Nederland bij een cosmeticabedrijf, Director Benelux bij een toonaangevende investment bank, Business Development Manager bij een technologiebedrijf, Cluster Manager Noord- & Oost-Europa bij een bedrijf in innovatieve logistieke oplossingen en Senior Management Consultant bij een internationale adviesorganisatie.

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende Financial Management functies succesvol ingevuld:

Head of M&A bij een middelgrote industriële toeleverancier, Senior Associate bij een Private Equity fonds, CFO bij een internationaal handelshuis, Director Accounting, Reporting & Control bij een bank, Investor Relations Officer bij een telecomaanbieder, Director Finance bij een internationale consultant firma, Associate M&A bij een internationale bank, Finance Director bij een business unit van een scheepsbouwconcern en CFO bij een opleidingsaanbieder.

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende Human Resource functies succesvol ingevuld:

HR Director bij een logistieke dienstverlener, HR Consultant bij een adviesbureau, Group HR Director bij een vastgoedinvesteerder, HR Manager bij een havenbedrijf, Director HR bij een advocatenkantoor, HR Director EMEA bij een vliegtuigbouwer, Head HR & Organization bij een culturele instelling en HR Director Benelux bij een multinational in de levensmiddelenindustrie.

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende Digital & Technology functies succesvol ingevuld:

Director Digital Impact Fund bij een bank, Director Business Information & Technology bij een duurzame energieaanbieder, Digital Lead in de hospitality branche, Manager Sales & New Online Business bij een producent van cosmetica, CTO bij een online platform, Consultant Healthcare & Technology bij een medische toeleverancier, Project Director Design & Licensing bij een high tech bouwproject en Director Online Country Management bij een mediabedrijf.

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende Operations & Supply Chain functies succesvol ingevuld:

COO bij een online boekingsplatform, Supply Chain Manager Nederland bij een aanbieder van diervoeding, COO bij een energieconsultancybureau, Finance & Supply Chain Director bij een internationaal A-merk in de drankensector, Supply Chain Operations Manager bij een internationale aanbieder van consumer durables, Head Logistics bij een havenbedrijf, Senior Manager Supply Chain bij een consultancybureau en Global Logistics Manager bij een multinational in consumer durables.

YESS heeft de afgelopen jaren de volgende Sales, Marketing & Communications functies succesvol ingevuld:

Director Sales & Marketing bij een aanbieder van cloudoplossingen, Marketing Analyst bij een toonaangevende investment bank, Director Marketing bij een food company, Manager Fundraising bij een culturele organisatie, Head of Communication, PR & Marketing bij een museum, Manager Marketing & Communication bij een lokaal theater, Commercial B2B Manager bij een veilinghuis in de agrarische sector en Commercial Director West-Europa bij een internationaal A-merk.

Industry Practices

Binnen Consumer & Retail heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

International Sales Manager bij een A-merk, Director Global Business Development bij een multinational, Marketing Director bij een fastfoodketen, Digital Lead in de hospitality branche, Global Logistics Manager bij een internationale aanbieder van consumer durables, Chief Operation Officer bij een aanbieder van cadeaubonnen, Commercial Director Nederland bij een internationaal A-merk in de drankensector en Finance & IT Director EMEA bij een voedselproducent.

Binnen Corporate Finance & Investments heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

Executive Director Benelux bij een toonaangevende investment bank, HR Director bij een vastgoedinvesteerder, aankomend partner bij een corporate finance boutique, Investor Relations Manager bij een internationale private equity firma, Director Structured Finance bij een internationale bank, VP in het Benelux-team van een internationale investment bank, Director Business Control bij een bank en GP Manager bij een internationale private equity investeerder.

Binnen Tech heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

Senior Vice President EMEA in de game industrie, Business Development Manager bij een aanbieder van glasvezel, Chief Operating Officer bij een online boekingsplatform, Director Sales & Marketing bij een aanbieder van cloudoplossingen, Investor Relations Officer bij een telecomaanbieder, Director Online Country Management bij een mediabedrijf, HR Director APAC bij een online boekingsplatform, Managing Director bij een C2C E-commerce bedrijf en Director Technology bij een innovatief energieconcept.

Binnen Industrial & Logistics heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

Strategic Planning & Business Development Manager bij een logistieke dienstverlener, CFO bij een duurzame energieaanbieder, Global Purchasing Manager bij een bedrijf in innovatieve logistieke oplossingen, Program Director Disruptive Strategies bij een veilinghuis in de agrarische sector,  Finance Director bij een scheepsbouwconcern, Sustainability Advisor bij een conglomeraat van olie en maritieme technologie, European Key Accounts Manager bij een industriële multinational en Director International Business Control bij een industriële toeleverancier.

Binnen Business Services heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

Marketing & Sales Manager bij een organisatie in arbeidsbemiddeling, Director Financial Services bij een specialist in strategie executie, Corporate Controller bij een professional service firma, Manager Marketing & Business Development bij een advocatenkantoor, Region Director bij een internationale HR service organisatie, HR Consultant bij een adviesbureau, CFO bij een onderwijsaanbieder, Manager Healthcare bij een internationale consultant firma, Finance Director bij een internationale cateringorganisatie en Director HR bij een advocatenkantoor.

Binnen Not For Profit heeft YESS de volgende functies succesvol ingevuld:

Manager Fundraising bij een symfonieorkest, Head Communication, PR & Marketing bij een museum, Manager Marketing & Communication bij een lokaal theater, Head HR & Organization bij een nationale culturele instelling, Board Member Marketing bij een nationale sportbond, Managing Director bij een culturele stichting, Sector Manager Public Affairs bij een gerenommeerd kunstmuseum, Head Communication & Marketing bij een nationaal park en Marketing Manager bij een digitale organisatie.

Uw Carrière

Inschrijven voor kandidaten

We zouden graag uw curriculum vitae ontvangen.  Gelieve uw CV als een pdf of Word document toe te voegen aan uw e-mail. Vermeld hierbij de volgende gegevens in uw e-mail: contactgegevens, opleidingsniveau, functiegebied en sector, informatie over uw huidige werksituatie, salarisindicatie en ambities. De consultants van YESS lezen het zorgvuldig en zullen een realistische inschatting maken in hoeverre uw achtergrond, ervaring en loopbaan passen bij de opdrachten die YESS normaliter in portefeuille heeft. U zult hierover terugkoppeling ontvangen.

Wij verzekeren u dat de informatie die u aan ons verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en dat deze niet aan derden ter kennis wordt gebracht zonder uw voorafgaande, uitdrukkelijke toestemming.

 

De YESS aanpak

Vermeld de volgende gegevens in uw e-mail:

 • Contactgegevens
 • Opleidingsniveau
 • Functiegebied en sector
 • Informatie over uw huidige werksituatie
 • Salarisindicatie
 • Ambities

Vacatures

YESS ondersteunt toonaangevende organisaties bij het identificeren van ondernemende, hoogopgeleide en ambitieuze kandidaten. Om een idee te geven van de actuele opdrachten die wij momenteel in onze portefeuille hebben, kunt u hier de vacante functies bekijken. Omwille van vertrouwelijkheid staan niet alle opdrachten op onze website.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een vacature kunt u uw motivatie en curriculum vitae per e-mail naar contact@yess.nl sturen.

Coaching

Executive Coaching

Voor de serieuze en ambitieuze professional die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen is een doelgericht coachingstraject zeer waardevol. Een externe coach voorziet de professional van creatieve inzichten en biedt ondersteuning bij het ontplooien van competenties en management skills.

YESS biedt op maat gemaakte coachingstrajecten aan die worden afgestemd op de persoonlijkheid, wensen en ambities van de professional. Per traject wordt bekeken welke technieken en werkvormen het beste aansluiten bij de geformuleerde doelstellingen en hoeveel sessies er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

YESS werkt hierbij samen met verschillende externe coaches. Zij hebben jarenlange ervaring met executive coaching en sluiten aan bij het niveau dat YESS hanteert. Zo kunnen we de juiste match tussen coach en professional garanderen.

 

Team Coaching

Een externe coach van YESS biedt uitkomst wanneer uw organisatie niet optimaal functioneert of de interactie binnen het team niet soepel verloopt. We maken de individuele competenties van teamleden inzichtelijk met behulp van team coaching. Onze consultants helpen de samenwerking binnen uw organisatie te stroomlijnen en laten zien welke manieren van motiveren en feedback geven het meest effectief zijn. YESS ondersteunt u bij het definiëren en uitdragen van professionele normen en waarden en bij het creëren van een gezamenlijke toekomstvisie. Het YESS team coaching-traject is tailor made en wordt samengesteld aan de hand van uw doelstellingen.

Wat levert een YESS coachingstraject u op?

 • Inzicht in de eigen kernkwaliteiten en valkuilen met als doel persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Meer impact en effectiviteit van uw leiderschap
 • Succesvol omgaan met stressvolle situaties
 • Een concreet actieplan en helderheid over de volgende stap in uw professionele ontwikkeling

Ons Team

#YESSNEWSS

Foto: iStock

7 alternatieven voor onnodig bedrijfsjargon

Geïnspireerd door de treffende columns van NRC’s Japke-d Bouma, heb ik onderzocht wat veelgebruikt jargon is binnen onze organisatie. Wat bleek? Ook hier ervaren we een wildgroei aan Engelse termen en zelfbedachte werkwoorden die te pas en te onpas worden gebruikt. Redenen te over om zelf een lijst op te stellen van door ons gebruikt jargon met de correct Nederlandse alternatieven.

Lees verder...
Foto: iStock

“Een optimaal ESG-beleid staat gelijk aan kansen pakken”

Eind 2017 won investeringsmaatschappij Egeria de eerste ESG Award, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). Geïnspireerd door de toewijding waarmee Egeria haar portfoliobedrijven stimuleert om aan de slag te gaan met ESG (Environmental Social & Corporate Governance), schoof YESS aan om te praten over de winst van de allereerste ESG Award: wat is het geheim?

 

Lees verder...
Foto: Merel Hurkmans

YESS doneert mini-Tesla aan kinderafdeling OLVG

Op een zonnige dinsdagmiddag overhandigden YESS-consultants Edith Koetsier, Margreth Jonk en Tim Slotema een knalrode mini-Tesla aan de kinderafdeling van het OLVG. Vanaf nu kunnen de jonge patiënten in stijl richting hun (vaak spannende) onderzoeken in het Amsterdamse ziekenhuis.

Lees verder...

100 Days

Bij een nieuwe functie zijn de eerste 100 dagen van groot belang. Of een professional zich succesvol zal ontwikkelen binnen de nieuwe organisatie hangt vaak af van deze dynamische periode. Deze recent door YESS geplaatste kandidaten vertellen in 100 seconden over hun motivaties, bevindingen en ambities tijdens hun eerste 100 dagen.

An Moorman
Policy Advisor Venture Capital NVP

Hugo Bongers
Head Digital Impact Fund ABN AMRO

Titus Tielens
Manager Business Case & Financing PALLAS

Jantien Aerts
Programme Director Coöperatie 2020 FloraHolland

Contact

YESS International Consultants
Noordhollandstraat 71
1081 AS Amsterdam
the Netherlands

T +31 (0) 20 301 41 00
E contact@yess.nl

Routebeschrijving

Download routebeschrijving (pdf formaat)

YESS is trotse sponsor/partner van:

The Ocean Cleanup

Logo Talent naar de Top

Logo Topvrouwen