Onze Diensten

Executive Search

Mensen maken altijd het cruciale verschil binnen een organisatie. Zij zijn degenen die de doelstellingen definiëren en behalen, nieuwe strategieën ontwikkelen en professionaliseringsslagen doorvoeren. De meest duurzame succesfactor binnen een organisatie is dan ook het nemen van een gefundeerde beslissing over nieuwe professionals, managers en directieleden.

Ons trackrecord in executive search toont aan dat YESS International Consultants hier al meer dan 25 jaar de juiste partner voor is. YESS is actief binnen vele dynamische markten en functiegebieden.

Kenmerkend voor ons zoekproces is de transparante en gestructureerde aanpak. Daarbij staat onze kennis van de ontwikkelingen binnen uw organisatie en bedrijfstak centraal. Door de professionele betrokkenheid en onze aandacht voor persoonlijke vaardigheden wordt de ideale kandidaat snel geïdentificeerd.

Onze consultants hebben zelf jarenlang management- en consultancyposities vervuld. Hierdoor beschikken ze over een uitgebreid netwerk en begrijpen ze wat de uitdagingen en verwachtingen zijn binnen uw bedrijf. In samenwerking met onze research associates leggen ze een verbinding tussen getalenteerde kandidaten en de sleutelposities binnen uw organisatie.

YESS is gelieerd aan het wereldwijde netwerk van Egon Zehnder.

 

De YESS aanpak

De kerncompetenties waar de YESS-kandidaat in uitblinkt:

 • Strategisch denken
 • Resultaatgerichtheid
 • Leiderschap & change management
 • Teamwork

Ontdek de nieuwste artikelen & interviews op #YESSNEWSS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief #YESSNEWSS

Executive Assessment

Een optimaal functionerend management team is cruciaal om als organisatie te excelleren en te anticiperen op de veranderingen in de markt. Hiervoor heeft u best in class spelers nodig die elkaar aanvullen en die goed op elkaar zijn ingespeeld.

YESS ondersteunt u bij deze optimalisering van het management team. We hebben een gespecialiseerde kijk op talentontwikkeling en een brede kennis van management skills. Met een executive assessment op individueel-, team- en/of organisatieniveau worden de kwaliteiten die u in huis heeft in kaart gebracht. Deze benchmarken we ten opzichte van uw mogelijke concurrenten. Zo maken we inzichtelijk welke competenties er nodig zijn om toekomstige doelstellingen te halen.

Iedere organisatie beschikt over unieke ambities en mogelijkheden. Daarom wordt er bij elke executive assessment bekeken welke instrumenten het breedste inzicht verschaffen. Voorbeelden hiervan zijn een personal assessment, capaciteitentest, 360 graden analyse en/of referentie-interviews. Zo duiden we de geschiktheid en het ontwikkelpotentieel van een individuele kandidaat of volledig management team. Hierdoor bent u in staat een optimaal team samen te stellen of uw huidige team talentgericht te ontwikkelen.

Is een executive assessment iets voor uw organisatie?

 • U staat op het punt een kandidaat aan te nemen en wilt een second opinion
 • U wilt onderzoeken of uw team de juiste competenties bezit om de gewenste strategie uit te voeren
 • U wilt een interne kandidaat promoveren, maar twijfelt of hij/zij over de juiste kwaliteiten beschikt
 • U heeft drie goede Sales Directors en wilt weten wie u het beste kunt selecteren voor een positie in het buitenland

Leadership Development

Team Coaching

Een externe coach van YESS biedt uitkomst wanneer uw organisatie niet optimaal functioneert of de interactie binnen het team niet soepel verloopt. We maken de individuele competenties van teamleden inzichtelijk met behulp van team coaching. Onze consultants helpen de samenwerking binnen uw organisatie te stroomlijnen en laten zien welke manieren van motiveren en feedback geven het meest effectief zijn. YESS ondersteunt u bij het definiëren en uitdragen van professionele normen en waarden en bij het creëren van een gezamenlijke toekomstvisie. Het YESS team coaching-traject is tailor made en wordt samengesteld aan de hand van uw doelstellingen.

 

YESS2Success

Persoonlijke en professionele ontwikkeling spelen een essentiële rol bij het aantrekken en vasthouden van ambitieuze jonge professionals. De nieuwe generatie leiders wil continu excelleren en heeft behoefte aan structurele feedback. Het is belangrijk dat deze ontwikkeling aansluit bij zowel hun wensen als bij de strategie van uw organisatie.

Het YESS2Success programma is een individueel traject. We ontwikkelen de vaardigheden en competenties aan de hand van opleiding, persoonlijke coaching en intervisie. Onze coaches zetten in op persoonlijk leiderschap. Hierdoor kunnen jonge professionals zich sneller ontplooien en kan hun potentieel ten volle worden benut. De individuele leerdoelen en resultaten worden door een intensieve samenwerking geborgd in uw organisatie.

Naast het open YESS2Success programma biedt YESS ook op maat gemaakte incompany-trajecten aan.

 

YESS on the Move

Het YESS on the Move programma richt zich op professionals die een carrièreswitch willen maken of onvrijwillig van werkgever moeten veranderen. We werken zowel samen met particulieren als met bedrijven die een reorganisatie doormaken. Onze coaches helpen bij het opstellen van een development plan. Hierbij worden de competenties, persoonlijkheid, drijfveren en ambities van de professional, alsmede het arbeidsmarktperspectief kritisch bekeken en getoetst. YESS biedt vervolgens ondersteuning bij het benaderen van de markt, het leggen van contacten en het doorlopen van sollicitatieprocedures.

Onze consultants zijn gecertificeerde loopbaancoaches. We zijn goed op de hoogte van de wensen en verwachtingen van opdrachtgevers door ons brede inzicht in het bedrijfsleven. Zo achterhalen we welke groeimogelijkheden het beste passen bij de competenties en voorkeuren van de professional.

Wat levert het YESS2Success programma op?

Een bewuste en kritische professional die:

 • Meer bijdraagt aan uw organisatie
 • Een frisse blik met nieuwe ideeën en benaderingen inbrengt
 • Weet wat zijn/haar talenten, ontwikkelpunten en ambities zijn

Een organisatie die:

 • Haar lerend vermogen vergroot
 • Een aantrekkelijke werkgever voor ambitieuze professionals is
 • Meer diversiteit ervaart