Foto: iStock

“Een optimaal ESG-beleid staat gelijk aan kansen pakken”

Auteur: YESS International Consultants

Een organisatie die beter is voor mens, milieu en maatschappij, maar bovenal het rendement van een portfoliobedrijf vergroot? Dit is geen utopie, maar werkelijkheid door in te zetten op ESG (Environmental Social & Corporate Governance). Vandaag de dag is een optimaal ESG-beleid eerder regel dan uitzondering binnen succesvolle bedrijven.

Het geheim van de smid

Dit geldt ook voor investeringsmaatschappij Egeria. Eind 2017 wonnen ze de eerste ESG Award, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). Geïnspireerd door de toewijding waarmee Egeria haar portfoliobedrijven stimuleert om aan de slag te gaan met ESG, schoof YESS aan om te praten over de winst van de allereerste ESG Award: wat is het geheim?

“Sinds 2012 is ESG een actief onderdeel van ons beleid”, vertelt Sander van Keken, Investment Manager bij Egeria. “Jaarlijks wordt onze portfolio doorgelicht op meerdere ESG kengetallen en bekijken we bijvoorbeeld uitstoot en verbruik van onze ondernemingen. Maar ook ongevallen, ziekteverzuim, efficiency en afvalvolume krijgen onze aandacht.”

Winstgevend door aandacht voor ESG

Egeria zorgt dat ieder jaar een externe partij de bedrijven komt ‘scoren’ op het gebied van ESG. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onderdeel van de realiteit en hoort bij het niveau van professionaliteit dat wij nastreven. Een bedrijf winstgevender maken zit ‘m ook in de aandacht voor ESG.”

“Een bedrijf winstgevender maken zit ‘m ook in de aandacht voor ESG”

In plaats van ESG enkel op te nemen in de policy (“Dat maakt het wat vaag.”), koos Egeria voor een actieve naleving van dit beleid: “Doordat onze ondernemingen gescoord worden voelen ze zich gemotiveerd om concrete stappen te zetten naar een betere ESG”, aldus Van Keken. Egeria heeft bepaalde targets opgesteld voor hun ondernemingen die door een externe partij worden gecontroleerd. Vervolgens gaat Egeria met de portfoliobedrijven om de tafel om de uitslag te bespreken en te werken aan verbeteringen.

Interessante partij

Ondanks het belang dat Egeria hecht aan ESG, speelt het geen rol bij het kopen van bedrijven: “Veel partijen die aan ons verkopen zoeken een partner die hen kan helpen om in 5 jaar tijd een professionaliseringsslag te maken”, vertelt van Keken. “Het feit dat wij nu een award hebben gekregen voor onze inspanningen laat zien dat we ESG geïnstitutionaliseerd hebben. Bij veel bedrijven hebben we operational excellence en ESG kunnen verbeteren en het bedrijf daarmee ook commercieel aantrekkelijker gemaakt voor hun klanten. Dit zijn factoren die laten zien dat ondernemers en managers Egeria een interessante partij vinden om een slag mee te maken.”

De jaarlijkse inventarisatie door een externe partij is niet het enige wat Egeria doet om bedrijven scherp te houden op het ESG-beleid. “De maandrapportage van de bedrijven moet minimaal één pagina bevatten die gaat over ESG-achtige zaken.” Dit gebeurt met behulp van KPI’s: “Want dat is wat je volgt”, legt Van Keken uit. “Als je bijvoorbeeld ziet dat het ziekteverzuim of afvalvolume stijgt, dan kun je daar vlot op acteren en gemakkelijker scherp op blijven.”

Kansen pakken

Het doel van Egeria is om nog frequenter naar dit soort KPI’s te kijken: “Je wilt niet pas in 2018 de KPI’s uit 2017 kunnen beoordelen. Als we een slag willen maken, dan moet het opgenomen worden in de managementrapportages.” De targets die Egeria stelt verschillen per fabriek en onderneming, maar ze vinden het belangrijk om de druk erop te houden. “Wij vragen bedrijven een plan te maken omtrent ESG. Wij helpen daarbij, maar uiteindelijk blijft de verantwoordelijkheid bij het management.”

“Als ESG niet belangrijk wordt gevonden door een bedrijf is er sprake van slecht management”

ESG staat volgens Egeria gelijk aan kansen pakken. “Als ESG niet belangrijk wordt gevonden door een bedrijf is er sprake van slecht management”, zegt Van Keken. “Het is onze taak om bedrijven te helpen anticiperen op trends. Dit is een belangrijke vorm van risicomanagement, want je wilt voorkomen dat bedrijven aan de publieke schandpaal worden genageld.” Van Keken noemt het voorbeeld van Appelsientje dat te weinig deed met de kritieken op de hoeveelheid suiker in hun producten. Het gevolg hiervan was dat de verkoop van de producten afnam en het bedrijf imagoschade opliep. “Iedereen begrijpt dat ESG uitermate relevant is en dat je kansen kunt creëren door vooruit te kijken. Dit vergroot de kansen van een bedrijf om succesvol en rendabel te worden en te blijven.”

Een mooier bedrijf bouwen

Egeria hoopt de komende jaren de resultaten van het ESG-beleid sneller te kunnen implementeren in hun portfoliobedrijven. “We willen de ESG-rapportages versnellen en ook onze internationale bedrijven stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Er moeten duidelijke plannen gemaakt worden voor de te behalen KPI’s en welke personen verantwoordelijk zijn, ook na onze aandeelhoudersperiode.” Dit dient voor Egeria hun alles overstijgende doel: “Mooiere bedrijven bouwen, dat is waar wij het voor doen.”

“Mooiere bedrijven bouwen, dat is waar wij het voor doen”

#YESSNEWSS overzicht

ESG Awards

De NVP wil met de ESG Award goed ESG-beleid belonen en vooral stimuleren. Van de negen inzendingen kwam Egeria als winnaar uit de bus door de ‘gedetailleerde monitoring en rapportage op ondernemingsniveau’. “Hiermee is Egeria een voorbeeld voor andere NVP-leden”, aldus juryvoorzitter Marleen Janssen Groesbeek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief #YESSNEWSS