Foto: Pexels

Een sabbatical: wat brengt het je?

Auteur: YESS International Consultants

Een paar maanden reizen, ontdekken wat je nu écht wil of gewoon even ontsnappen aan de sleur van de dag: onderzoek van The Society Human Recourse Management toont aan dat steeds meer medewerkers er enkele maanden tussenuit gaan voor een sabbatical. YESS interviewt drie relaties over hun ervaringen:

Janneke Hilhorst werkt als Lending Specialist bij ING; ze nam drie maanden onbetaald verlof.

Met het hele gezin zijn we eerst in Myanmar geweest, vervolgens in China, toen naar Thailand, daarna naar Dubai en we hebben onze reis afgesloten in Iran. Het was echt een ontdekkingsreis met zijn vijven; onze kinderen waren toen vier-en-een-half, acht en tien. We dachten: “Wat is nu een handige periode om te gaan?” Onze oudste dochter zat in groep zeven. Als ze op de middelbare school zitten wordt het wel weer lastiger. Dit was eigenlijk de ideale tijd om het te doen.

Een ontdekkingsreis met zijn vijven:

Een sabbatical nemen zat eigenlijk al heel lang in de pijplijn. Wij (mijn man en ik) zijn gaan reizen in 2003, toen we nog geen kinderen hadden. En toen hadden we ook zoiets van: “Dit is wel heel leuk om ook met de kinderen te doen.” Op een gegeven moment hadden we allebei onbetaald verlof aangevraagd én gekregen. Dan moet je bestemmingen gaan kiezen. Dan ga je denken: “Waar wil ik naar toe? Eigenlijk kan alles!” We kozen al snel voor Azië, omdat het heel makkelijk reist en niet zo duur is.”

Dan moet je bestemmingen gaan kiezen. Dan ga je denken: “Waar wil ik naar toe? Eigenlijk kan alles!”

Dezelfde dynamiek

Voor onze reis hebben we alleen de hoofdlijnen vastgesteld. Dus de vluchten tussen de landen zijn geboekt. Verder hebben we niks vastgelegd, alleen het hotel op de eerste bestemming. Het was écht backpacken.

Veel mensen zeiden: “Je gaat inzichten krijgen!” Maar dat is bij mij helemaal niet gebeurd. We hielden dezelfde dynamiek in ons gezin. We zijn heel ondernemend geweest, het is heel anders dan weken thuis zijn, maar een écht dieper inzicht is er niet gekomen. Het was niet zo dat wij er doorheen zaten en dat we moesten opladen. We zijn met heel veel energie daarnaartoe gegaan maar ook met veel energie weer teruggekomen. Het is ook prettig dat het niet noodzakelijk was om er een diepere zingeving aan te geven, want wat als je dat er niet uithaalt. Valt het dan tegen?

Denk in mogelijkheden

De tijd gaat zo snel.

Ik ben zo blij dat we het hebben gedaan. Veel mensen zeiden: “Dit had ik ook altijd al willen doen, wat stoer dat je het doet.” De tijd gaat zo snel. Zeker als je kinderen hebt en allebei een drukke baan. Er is alweer een jaar voorbij. Het is alweer half november. Soms vergeet je dat. Dat is wel iets wat ik wel heb meegenomen, van: als je het wil moet je het écht doen. Als ik het nog een keer kon doen, zou ik alles gewoon hetzelfde hebben gedaan. Sommige steden vielen tegen, in sommige steden had ik wel langer willen blijven. Je kan het natuurlijk niet twaalf weken lang alleen maar leuk hebben.

Wel ben ik mijn organisatie dankbaar dat ze me dit hebben laten doen. De juiste organisatie vindt het belangrijk dat mensen ook goed voor zichzelf zorgen. Tegenwoordig is een burn-out ziekte nummer één. Officieel mag je één keer in de vijf jaar onbetaald verlof nemen, maar in de praktijk doen mensen dat niet snel.

Janneke en haar gezin in China

Tegen alle andere mensen die een sabbatical overwegen, zou ik zeggen: “Als je het echt wil, moet je het doen. Je moet niet in onmogelijkheden denken maar in de mogelijkheden!””

Mirjam Ruiten is haar eigen bedrijf begonnen en heeft het Hacking HR in Amsterdam mede opgezet; ze nam 9 maanden onbetaald verlof.

Niet reizen tijdens mijn sabbatical was een bewuste keuze, ik heb namelijk al veel gereisd. Tijdens deze periode wilde ik graag rust en ruimte. Ik heb ruim vijftien jaar fulltime gewerkt in HR-functies bij verschillende bedrijven. Tussendoor heb ik kinderen gekregen en ben ik verhuisd. Toen er eind vorig jaar de mogelijkheid was om in een andere baan te stappen of op een nette manier afscheid te nemen, heb ik gezegd: “Ik wil hier eigenlijk, na negen jaar werkzaam te zijn geweest, weg.” En toen nam ik de tijd, rust en ruimte om na te denken. En dat is uiteindelijk écht wel een betere beslissing geweest.

Toen nam ik de tijd, rust en ruimte om na te denken.

Tijd, rust en ruimte
De eerste drie maanden van mijn sabbatical heb ik – naast kinderen en familie en vrienden – letterlijk niks gedaan. Daarna ben ik rustig mijn netwerk gaan verkennen en hierdoor heb ik nieuwe contacten weten te leggen. Je moet jezelf bezighouden. Ik ben niet iemand die stil kan zitten. Ik wil gewoon even goed stil staan en even in het hier en nu leven. Je kan een bepaalde rust vinden, in plaats van toch altijd met een bepaalde mate van onrust rondlopen. Of je het nu beseft of niet beseft, er is altijd wel iets wat de volgende dag af moet. Er is altijd wel een presentatie die je moet voorbereiden, of iemand met wie je een gesprek moet hebben …en dit gaat alleen nog maar over werk.

Meer zingeving
Het is niet dat ik opeens een hele andere richting op ben gegaan tijdens mijn sabbatical. Ik heb de mogelijkheid gekregen én dus ook gegrepen om die rust, die ruimte en die vrijheid te nemen. Maar ik ging niet iets radicaals anders doen. Ik ben bezig geweest met wat interimopdrachten en ik ben ook op zoek naar meer permanente posities. Ik ben altijd van het ene naar het andere bedrijf gegaan, en dan rol je daarin zonder dat je er heel bewust over nadenkt. Het verschil is dat ik nu op zoek ben naar een positie met meer creativiteit, ondernemerschap en zingeving, in het kader van een bijdragen aan de wereld. Als je op corporate niveau bezig bent, dan verlies je zulke realiteiten wel uit het oog. Ik kijk nu meer naar kleinere innovatieve bedrijven. Bij start-ups krijg je een mate van energie mee, die je bij grotere bedrijven nog weleens kan missen.

Ik kijk nu meer naar kleinere innovatieve bedrijven.

Eerst gunde ik mezelf niks qua tijd. Het was altijd: je moet dit nog doen en je moet dat nog doen. Nu heb ik de ruimte om bezig te zijn met nieuwe initiatieven. Zo ben ik bezig met een netwerk genaamd Hacking HR. Het is eigenlijk een gunfactor binnen het HR-netwerk, binnen verschillende topics waarin je business en technologie betrekt. In mijn hoofd kon ik de rust en de ruimte niet vinden om echt voor mezelf te kiezen. Ik weet niet of dat inherent is aan het HR vak, waar je natuurlijk echt voor mensen werkt, dat je toch ook wel jezelf onbewust op de achtergrond schuift.

Bewuste keuzes
Als ik er nu op terug kijk zou ik weer een sabbatical hebben genomen, maar ik zou wel al eerder zijn begonnen met zelfontwikkeling. Ik ben eigenlijk pas sinds het laatste half jaar in die molen gestapt van waar heb ik interesse in. Op je werk maak je ook ontwikkelingen door, maar dit is veel bewuster. Ik denk dat dat een keyword is: dat je bewuste keuzes gaat maken.

Voordat je overweegt om een sabbatical te nemen, zou ik even kijken naar wat voor netwerk je om je heen hebt gebouwd. Veel mensen hebben een intern netwerk, maar wat ik ook belangrijk vind is mijn externe netwerk. Sommige zaken gaan veel makkelijker en sneller en je komt tot leukere inzichten met een groter extern netwerk. Juist van andere mensen buiten jouw bedrijfscultuur kun je veel leren.

“Juist van andere mensen buiten jouw bedrijfscultuur kun je veel leren.”

Jorrit Kelderman is CFO bij ViCentra; hij nam vijf maanden onbetaald verlof

Al lange tijd dacht ik erover na: “Misschien wil ik wel wat kleiner, wat ondernemender, in plaats van nog groter”. Hiermee doel ik op mijn toenmalige functie als Director Controlling bij Essent, een energiebedrijf. Er zat altijd wel een veranderingscomponent in de verschillende Finance rollen die ik daar gehad heb. Toen we zijn overgenomen door RWE, een groot Duits energiebedrijf, werd ik steeds meer een soort bestuurder in plaats van iemand die écht dingen gedaan kreeg. Op dat moment voelde het goed om mijn hoofd leeg te maken en erover na te denken wat ik nu écht wilde.

Op dat moment voelde het goed om mijn hoofd leeg te maken en erover na te denken wat ik nu écht wilde.

Uit de waan van de dag
Mijn baan bij Essent / RWE heb ik toen opgezegd. Dat doe je natuurlijk niet zomaar, hier heb ik lang over nagedacht. Maar ik wilde echt even uit die waan van de dag stappen.

Het is denk ik de sabbatical die mij heeft geholpen om op een veel vrijere manier na te denken over wat ik nu eigenlijk wil. Ik denk dat ik wel weer dezelfde keuze zou maken om mijn baan op te zeggen, maar dat is altijd makkelijk praten achteraf. Toen heb ik er ook veel over nagedacht. Heel veel mensen in je omgeving die verklaren je nog net niet voor gek, die zeggen van: “Zou je dat wel doen?” Die zien je als iemand die relatief succesvol is, dus waarom zou je je baan verlaten.

Fietsen in Frankrijk
Maar ik had deze periode nodig om tot inzichten te komen. In het begin was het al heel bijzonder om gewoon met een kop koffie rustig de krant te kunnen lezen. Maar naarmate de tijd voorbij streek, kwam er wel meer een schema in mijn dagen.

Tijdens de sabbatical ben ik gaan trainen om de Marmot te fietsen in Frankrijk, een amateurs fietsrace. De race is in één dag. Je fiets 175 km, allemaal van die Tour-Du-France-bergen op en af. Bij de race heb je een gouden, zilveren of een bronzen tijd. Zelf wilde ik per se een gouden tijd hebben. Dus ik ben heel druk bezig geweest met trainingsschema’s afwerken.

Toen kwam ik erachter dat ik kleiner en ondernemender aan de slag wilde gaan

Externe contacten
Verder ben ik veel met mensen gaan praten, om erachter te komen wat ik nu echt wilde doen. Ik heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en dat verwacht ik ook van anderen. Ik moet wel opletten dat ik niet alles oplos voor andere mensen. Toen kwam ik erachter dat ik kleiner en ondernemender aan de slag wilde gaan. Dit bracht me uiteindelijk bij een veel kleinere rol bij een start-up.

Het helpt om met mensen buiten je eigen sfeer te praten, of mensen die ook een keer zo een beslissing hebben genomen of een andere weg zijn ingeslagen. Mijn energie was minder bij Essent, ondanks dat we met goede dingen bezig waren en ik een leuk team had. Maar het ondernemende, het bouwen.. dat geeft meer energie dan een grote context. Voor iedereen die over een sabbatical nadenkt, zou ik sterk aanraden om zoveel mogelijk te praten met mensen buiten de eigen sferen.

” Voor iedereen die over een sabbatical nadenkt, zou ik sterk aanraden om zoveel mogelijk te praten met mensen buiten de eigen sferen.”

#YESSNEWSS overzicht

Yessnews:

Heb je interesse om elke drie maanden onze nieuwsbrief te ontvangen? Schrijf je in voor #YESSNEWS  en ontdek onze laatste artikelen, interviews en updates.


Klik hier voor een compleet overzicht van onze vacatures.