Foto: Pexels

Flexibel Vast of Vast Flexibel?

Auteur: YESS International Consultants

 “Het enige dat stabiel is, is de verandering”  

Mensen bepalen de waarde van een organisatie. Of zij nu in vaste dienst of middels een flexibel dienstverband verbonden zijn! Zolang zij zich maar verbinden met de waarden en de doelstellingen van de organisatie. Flexibiliteit is nodig om snel op veranderingen in te spelen. De markt vraagt hierom, organisaties willen het en veel professionals inmiddels ook.

YESS speelt hier op in door het bemiddelen voor interim-posities naast de (traditioneel) “vaste” rollen. Govine van der Plas is bij YESS verantwoordelijk voor Interim Management.

De wereld draait steeds “sneller”…

De economische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, vraagstukken worden specifieker en “first time right” is meer dan vroeger noodzakelijk. De wendbaarheid van organisaties wordt steeds belangrijker.

Door de snelle inzetbaarheid van Interim Managers spelen ze een belangrijke en soms doorslaggevende rol als het gaat om ontwikkelen en implementeren van bedrijfsstrategieën, doorvoeren van processen, systemen en organisatiestructuren. Wanneer organisaties besluiten tot verandering van koers betekent dit vaak ook de behoefte aan andere competenties en vaardigheden van medewerkers in verschillende (senior) posities. Ook in een dergelijke situatie kan een flexibele tijdelijke invulling van de positie instrumenteel zijn ten opzichte van een vaste invulling.

Tijdelijke vraag of tijdelijke vervanging

Bij YESS onderscheiden we verschillende interim-oplossingen; tijdelijke vervanging vanwege ziekte, een sabbatical of aansluitend op het vertrek van een medewerker en tijdelijke vraag, vanwege een acute ‘crisis’-situatie of een vraag die ontstaat door een transitie of organisatieverandering.

In beide situaties is YESS graag sparring-partner voor het vinden van de juiste Interim Manager. Een Interim Manager kan met een objectieve en frisse blik naar een bedrijf kijken en in een kort tijdsbestek een specifieke expertise leveren die essentieel is op dat moment; bijvoorbeeld financiële expertise bij het voorbereiden van een IPO. Maar een Interim Manager kan ook een transformatieproces begeleiden, die de organisatie klaarstoomt voor een nieuwe fase. De Interim Manager of professional heeft vele gedaanten.

Waarom YESS Interim?

YESS onderhoudt al 30 jaar relaties met kandidaten uit haar netwerk. Door de veranderingen in de arbeidsmarkt zijn veel professionals zowel voor “vaste” als variabele rollen beschikbaar. YESS kent hen al lange tijd wat haar in staat stelt om gericht en snel kandidaten te benaderen en een scherpe selectie te maken. Daarnaast blijft YESS nauw aangesloten bij de interimmanager gedurende het gehele traject door intensieve coaching en begeleiding.

YESS garandeert binnen 1 week de introductie van minimaal twee mogelijke kandidaten voor een interim-positie.

“Voor meer informatie over Interim Management, kunt u contact opnemen met Govine van der Plas, Partner Interim Management”

#YESSNEWSS overzicht

YESSNEWS:

Heb je interesse om elke drie maanden onze nieuwsbrief te ontvangen? Schrijf je in voor #YESSNEWS en ontdek onze laatste artikelen, interviews en updates.


Klik hier voor een compleet overzicht van onze vacatures.