Foto: Unsplash

Leven in het nu volgens Eckhart Tolle

Auteur: YESS International Consultants

Leef in het nu. Als we de denkbeelden van spiritueel auteur Eckhart Tolle in één zin zouden moeten samenvatten, dan zou dat het zijn. Eckhart Tolle helpt ons om onze gedachten minder serieus te nemen. We moeten inzien dat wij niet onze gedachten zijn maar degene die deze gedachten waarneemt. Onlangs is Eckhart’s eerste album op Spotify verschenen om gratis te streamen. Voor YESS een mooie aanleiding om je te voorzien van een aantal manieren om Eckhart zijn inzichten vandaag nog in je leven te kunnen toepassen.

The power of now

Allereerst het boek The Power of Now. Onze gedachten zijn vaak gericht op het verleden of de toekomst, maar stelt Eckhart, het enige moment dat er toe doet is het nu. Zo ontstijgen wij volgens hem ons Ego en ontstaat er ruimte voor een nieuwe vorm van bewustzijn. Het is dit boek waarin Eckhart Tolle zijn belangrijkste inzichten deelt. Voor iedereen een aanrader om te lezen en indien je het boek al gelezen hebt te herlezen.

Lees hier meer over de totstandkoming van The Power of Now

 

Eckhart Tolle op Youtube

Voor als je niet meteen het boek wilt (her)lezen heeft Eckhart Tolle een Youtube account waarop ruim 250 korte video’s te vinden zijn met titels als “freedom from thought and excessive thinking” en “choosing to live through presence”. Een aanrader als je benieuwd bent naar zijn kijk op specifieke onderwerpen.

 

 

Spotify Album

Ten slotte het genoemde album dat vanaf nu gratis te streamen is op Spotify. In The Journey of Awakening deelt Eckhart in vier delen de basis van zijn belangrijkste inzichten. Ieder deel duurt niet langer dan tien minuten, dus ideaal om even naar te luisteren tussen de bedrijven door.

 

 

“Om met de woorden van Eckhart Tolle af te sluiten: “Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life.””

#YESSNEWSS overzicht

YESSNEWSS:

Heb je interesse om elke drie maanden onze nieuwsbrief te ontvangen? Schrijf je in voor #YESSNEWS  en ontdek onze laatste artikelen, interviews en updates.


Klik hier voor een compleet overzicht van onze vacatures.