Foto: Merel Hurkmans

YESS doneert mini-Tesla aan kinderafdeling OLVG

Auteur: YESS International Consultants

Op een zonnige dinsdagmiddag overhandigden YESS-consultants Edith Koetsier, Margreth Jonk en Tim Slotema een knalrode mini-Tesla aan de kinderafdeling van het OLVG. Vanaf nu kunnen de jonge patiënten in stijl richting hun (vaak spannende) onderzoeken in het Amsterdamse ziekenhuis.

“Wij hebben diverse malen ervaren hoe ingrijpend het voor kinderen kan zijn om in het ziekenhuis te moeten verblijven”, vertelt Margreth Jonk. “Wij richten ons als bedrijf op de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. We hopen met deze mini-Tesla een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen die onverhoopt in het OLVG terecht komen.”

“Door iets spannends te verbinden aan iets leuks kan de mini-auto kinderen helpen ontspannen”

Hart onder de riem

Tijdens de maandelijkse interne YESS-lunch ontstond het idee om een elektrische mini-auto te doneren aan het ziekenhuis waar kinderen regelmatig een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met deze bolide kunnen de kinderen – onder begeleiding – naar de OK of de MRI-kamer rijden. Door iets vervelends of spannends te verbinden aan iets leuks, kan de mini-auto helpen om de kinderen meer ontspannen te laten zijn tijdens een operatie of onderzoek.

Natuurtalent

De eerste bestuurder van de auto bleek een waar natuurtalent: het jongetje sprong in de auto en scheurde weg. “Al jaren stond de Tesla Model S boven aan zijn verlanglijstje”, vertelde zijn moeder.

De kinderafdeling leent zich bijzonder goed voor deze vorm van vervoer; de gangen zijn lang, de vloeren hebben een glanzend wegdek en er zijn meer dan voldoende interessante obstakels om soepel omheen te manoeuvreren.

#YESSNEWSS overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief #YESSNEWSS