Foto: The Ocean Cleanup

YESS trotse sponsor van The Ocean Cleanup

Auteur: Merel Hurkmans/YESS International Consultants

Geïnspireerd door het jonge toptalent Boyan Slat en de wens voor een schone wereld, is YESS International Consultants sinds februari 2018 trotse sponsor van The Ocean Cleanup.

Belichaming van toptalent

Als YESS staan wij voor het vinden en selecteren van bovengemiddeld ambitieus toptalent op passende sleutelposities binnen gerenommeerde bedrijven. Boyan Slat, de 23-jarige uitvinder en eigenaar van The Ocean Cleanup, is (volgens ons) de belichaming van een toptalent.

“Zijn creativiteit en doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat hij al vanaf jonge leeftijd een prachtig doel nastreeft: het plasticvrij maken van onze oceanen”, aldus Edith Koetsier, consultant bij YESS. “Dit is een mooie droom waar wij namens YESS graag aan willen bijdragen.”

Geniaal in zijn eenvoud

Dankzij duizenden donaties en sponsoren van over de hele wereld heeft The Ocean Cleanup zich kunnen ontwikkelen tot een succesvolle organisatie. Het doel van de Ocean Cleanup is om nog dit jaar te beginnen met het plasticvrij maken van onze oceanen.

Het idee van Boyan Slat is geniaal in zijn eenvoud: met hulp van natuurlijke zeestromingen wordt de plastic troep naar de V-vormige opruimlocaties geleid. Daar wordt het afval onderschept door de constructies van The Ocean Cleanup, waarna het plastic kan worden gerecycled. Aankomende zomer treedt de eerste opruimconstructie in werking in de Stille Oceaan.

In onderstaand filmpje is te zien hoe de constructie van The Ocean Cleanup werkt:

“YESS draagt graag een steentje bij aan de realisatie van Boyan’s droom.”

#YESSNEWSS overzicht

Plasticvrije oceanen

The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie, opgericht door de Nederlandse Boyan Slat in 2013. TOC ontwikkelt geavanceerde technologie om onze oceanen plasticvrij te maken.

Door gebruik te maken van natuurlijke zeestromen wordt met speciale drijfsystemen het plastic opgevangen. TOC wil binnen 5 jaar de helft van de Great Pacific Garbage Patch hebben opgeruimd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief #YESSNEWSS